Meer over Traditioneel Aikido

Aikido voor iedereen

De School voor Traditioneel Aikido onderricht het aikido zoals het traditioneel in de dojo van O’ Sensei werd doorgegeven. Het bewandelt de ‘eigen weg’ (de Do) van een persoon, met een beginpunt maar geen eindpunt. De ‘weg’ is voor iedereen verschillend omdat geen enkel mens identiek is aan een andere, dat maakt iedere mens en dus ieders ‘weg’ uniek. Traditioneel Aikido is er vooral voor de eigen ontwikkeling van een persoon waarbij we gebruik maken van verschillende technieken binnen de krijgskunst.

In aikido is fysieke kracht, gewicht of lengte niet belangrijk maar wel het gebruik van je eigen energie en de energie van je tegenstander. Traditioneel aikido kent geen competitief element: er valt niets te winnen, alleen iets te verbeteren. Dit maakt de krijgskunst zonder gevaar en voor iedereen toegankelijk.

Aikido stimuleert en ontwikkelt het zelfvertrouwen en leert je een beter inzicht te krijgen in onverwachte situaties. Stilaan merk je dat een moeilijke situatie niet altijd hoeft te eindigen in een confrontatie.

De eerste belangrijke keuze die je maakt is meteen de belangrijkste, het kiezen van je lesgever. Jouw lesgever is van invloed op de manier waarop je aikido leert en beleeft, hoe je je visie binnen aikido ontwikkelt. Geen enkele mens is gelijk, geen enkele aikidoka is identiek aan een andere dus is ook elke lesgever anders.